Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум от ролка? 156 2.0 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум от ролка? 156 2.0 TS

Колеги имам въпрос. Преди седмица и половина бе сменена ролка на ремъка на динамото. Просто се скъса болта, без да увреди ремъка. След смяната ми се случи по варненските улици и гърне да оправям по разбираеми причини.
    Изминах около 250 - 300км градско и една сутрин като запалих двигателя чух шум който идва от към капака. Наподобява на турбо само когато подавам газ. Прилича на леко свистене. Да уточня, че карам бензинова 156 2.0. Някой има ли идея какво може да е породило този шум. Чува се много приятно, но малко ме притеснява. Иначе колата си върви повече от нормално. Спирачки, ускорение, всичко е ток и жица.
    Давайте съвети!
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 12:16.

Аз го имам същото и миналата седмица Румен от клубния сервиз ме посрешна с думите:
    -" Какво виеш " и съответно прегледа нещата и ми каза че най вероятно е или лагер на балансиращ вал или ролка на ангренажния ремък.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

и аз имам същия шум,едно като жужене е но ми го прави само в студените дни
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
        Аз го имам същото и миналата седмица Румен от клубния сервиз ме посрешна с думите:
        -" Какво виеш " и съответно прегледа нещата и ми каза че най вероятно е или лагер на балансиращ вал или ролка на ангренажния ремък.
        Колега, предполагам искаше да кажеш ролката на ремъка на баланс валовете

Сваляш пистовия ремък и пак се услушваш за тоя шум , ако го няма е от някоя ролка на пистовия ремък, ако стои - взимай мерки че ако някоя от оставащите ролки ти направи проблем, става кофти
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
          Колеги имам въпрос. Преди седмица и половина бе сменена ролка на ремъка на динамото. Просто се скъса болта, без да увреди ремъка. След смяната ми се случи по варненските улици и гърне да оправям по разбираеми причини.
          Изминах около 250 - 300км градско и една сутрин като запалих двигателя чух шум който идва от към капака. Наподобява на турбо само когато подавам газ. Прилича на леко свистене. Да уточня, че карам бензинова 156 2.0. Някой има ли идея какво може да е породило този шум. Чува се много приятно, но малко ме притеснява. Иначе колата си върви повече от нормално. Спирачки, ускорение, всичко е ток и жица.
          Давайте съвети!
          И аз го имах тоя шум и се оказа пружината на оптегача на пистовия ремък.
          sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

не забравяйте и водната помпа

Comment

Тя водната помпа има много характерен шум, а този който го описва е типичен за ролка. Просто както вече го е посъветвал колегата pinifarina, трябва да свали пистовия ремък и да види, тогава дали ще го има, за да се локализира дали е в пистовата част или в ангренажа.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
              X